Апетитот на децата е мистерија, главоболка на секој родител, особено на мајките, кои секако сакаат детето да биде здраво, да јаде здрава храна и да има добар апетит. Децата некогаш јадат повеќе, некогаш помалку, одреден период преферираат едни продукти, за по некое време да се промени афинитетот на детето и да почне да го одбва она што до неодамна било одличен оброк.

Да, моето дете има 2 години и 5 месеци. Машко, син на тато... Минатото лето се обидовме да се откажеме од пелени, но бидејќи ги наводенивме гаќите и панталоните, решивме да го одложиме откажувањето. Сега веќе немаше каде.

Играта е составен дел од растот и развојот на детето. Преку играта се развиваат целокупните психички и физички функции на детето. Преку играта родителите може да го поттикнат развојот на детето, но и да забележат доколку нешто отстапува.

A што е татко? Крвно сродство, некој кој ти е најблизок после оној кој те родил. Кај нас скоро и да не се знае и да не се одбележува Денот на татковците, а на интернет може да се види дека западниот свет последниве денови е во знак на татковците.

(Комерцијален текст) Виолета DOUBLE CARE пелени. Се што ви треба за совршена нега на вашето бебе!

Не е лесно да се биде постојано мета на фотоапаратот кој ќе ги бележи моментите на родилтество - какво и да е тоа. Ваква среќа имаат и Холивудските татковци, деноноќно следени од папараците.

(Комерцијален текст) Uriage  e француска козметика која нуди широка палета на производи кои се користат во секојдневна нега на кожата. Како основа  врз која се темели дејството на целата козметика е тоа што составен дел во сите производи на Uriage е Uriage Термална вода.

Родителството менува сѐ... особено кога се случува неочекувано и доаѓа во двојка. По многу години надевање дека ќе станат родители и страдање поради проблеми со плодноста, Бил Клајн и Д-р Џенифер Арнолд радосно го пречекаа посвоениот син Вил од Кина и сега екслкузивно им кажуваат на луѓето дека ќе посвојат 19-месечно девојче од Индија по име Зои.

Подкатегории

PreMama Duo 250x250

 newsletter banner subscribe

              

 


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 logo konceptmama